fbpx

Growth Hacking Marketing

είναι μια σχετικά νέα εστίαση στον τομέα του μάρκετινγκ που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας εταιρείας. Και οι δύο αναφέρονται ως μια διαδικασία ως ένα σύνολο διεπιστημονικών (ψηφιακών) δεξιοτήτων. Ο στόχος είναι να δοκιμάσουμε γρήγορα ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν το ταξίδι των πελατών και να αναπαράγουν και να κλιμακώσουν τις ιδέες που λειτουργούν και να τροποποιήσουν ή να εγκαταλείψουν αυτές που δεν κάνουν πριν επενδύσουν σε πολλούς πόρους. Ξεκίνησε σε σχέση με νεοσύστατες επιχειρήσεις που χρειάζονται ταχεία ανάπτυξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με περιορισμένους προϋπολογισμούς και επίσης έφτασε να εφαρμόζεται και σε μεγαλύτερες εταιρείες και ομίλους.

Μια ομάδα ανάπτυξης hacking αποτελείται από marketers, προγραμματιστές, μηχανικούς και διαχειριστές προϊόντων που επικεντρώνονται συγκεκριμένα στη δημιουργία και την αλληλεπίδραση της βάσης χρηστών μιας επιχείρησης. Η ανάπτυξη του hacking δεν είναι απλώς μια διαδικασία για τους εμπόρους. Μπορεί να εφαρμοστεί στην ανάπτυξη προϊόντων και στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων καθώς και στην ανάπτυξη υφιστάμενης πελατειακής βάσης. Ως εκ τούτου, είναι εξίσου χρήσιμο σε όλους, από προγραμματιστές προϊόντων, μηχανικούς, σχεδιαστές, πωλητές, διαχειριστές.

Ικανότητες

Όσοι ειδικεύονται στην ανάπτυξη hacking χρησιμοποιούν διάφορους τύπους μάρκετινγκ και επαναλήψεις προϊόντων για γρήγορη δοκιμή πειστικών αντιγράφων, μάρκετινγκ μέσω email, SEO και viral στρατηγικές, μεταξύ άλλων εργαλείων και τεχνικών, με στόχο την αύξηση των ποσοστών μετατροπών και την επίτευξη ταχείας ανάπτυξης της βάσης χρηστών. Μερικοί θεωρούν την ανάπτυξη hacking μέρος του διαδικτυακού οικοσυστήματος μάρκετινγκ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι hackers ανάπτυξης χρησιμοποιούν τεχνικές όπως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, αναλυτικά στοιχεία ιστότοπων, μάρκετινγκ περιεχομένου και δοκιμές A / B. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν όλοι οι marketers όλα τα δεδομένα και τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται από έναν hacker ανάπτυξης, επομένως ισχύει ένα ξεχωριστό τμήμα σε μια επιχείρηση για αυτό το πεδίο.

Ιστορία

Ο Sean Ellis επινόησε τον όρο “hacker ανάπτυξης” το 2010. Στην ανάρτηση ιστολογίου, ορίζει έναν χάκερ ανάπτυξης ως “ένα άτομο του οποίου ο απόλυτος στόχος είναι η ανάπτυξη. Όλα όσα κάνει εξετάζονται από τον πιθανό αντίκτυπό του στην επεκτάσιμη ανάπτυξη.” Ο Andrew Chen παρουσίασε τον όρο σε ένα ευρύτερο κοινό σε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο, “Το Growth Hacker είναι το νέο VP Marketing” στο οποίο ορίζει τον όρο και χρησιμοποίησε την βραχυπρόθεσμη πλατφόρμα ενοικίασης διακοπών της Airbnb ως ενσωμάτωση του Craigslist ως παράδειγμα.

Έγραψε ότι οι hackers ανάπτυξης “είναι ένα υβρίδιο μάρκετινγκ και προγραμματιστή, που εξετάζει το παραδοσιακό ερώτημα” Πώς μπορώ να αποκτήσω πελάτες για το προϊόν μου; ” και απαντήσεις με δοκιμές A / B, σελίδες προορισμού, viral παράγοντα, δυνατότητα παράδοσης email και Open Graph. “Στο βιβλίο” Growth Hacking “, οι Chad Riddersen και Raymond Fong ορίζουν το Growth Hacker ως” εξαιρετικά επινοητικό ” και ο δημιουργικός marketer εστιάζει μοναδικά στην ανάπτυξη με υψηλή μόχλευση “

Το δεύτερο ετήσιο συνέδριο “Growth Hackers Conference” (2013) πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, που δημιουργήθηκε από τον Gagan Biyani. Περιλάμβανε μεταξύ άλλων hackers ανάπτυξης από το LinkedIn, το Twitter και το YouTube. Το 2015, ο Sean Ellis και ο Everette Taylor δημιούργησαν το GrowthHackers – τη μεγαλύτερη κοινότητα ιστοτόπων αφιερωμένη στην ανάπτυξη hacking και τώρα φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο GrowthHackers.

Μέθοδοι

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης χρημάτων και εμπειρίας, οι hackers ανάπτυξης προσεγγίζουν το μάρκετινγκ με έμφαση στην καινοτομία, την επεκτασιμότητα και τη συνδεσιμότητα των χρηστών. Ωστόσο, η μέθοδος ανάπτυξης δεν διαχωρίζει το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων από το μάρκετινγκ. Οι Growth hackers ανάπτυξης αναπτύσσουν την πιθανή ανάπτυξη του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης χρηστών, της on boarding, της δημιουργίας εσόδων, της διατήρησης και της virality, στο ίδιο το προϊόν.

Η Fast Company χρησιμοποίησε την “Προτεινόμενη λίστα χρηστών” του Twitter ως παράδειγμα: “Αυτό ήταν το πραγματικό μυστικό του Twitter: Ενσωμάτωσε το μάρκετινγκ στο προϊόν αντί να κατασκευάσει υποδομές για να κάνει πολλά μάρκετινγκ.” Ωστόσο, η ανάπτυξη hacking δεν είναι πάντα δωρεάν. Η TechCrunch μοιράστηκε πολλά σχεδόν δωρεάν hacks ανάπτυξης εξηγώντας ότι η ανάπτυξη hacking είναι αποτελεσματικό μάρκετινγκ και όχι μυθικό μάρκετινγκ pixie dust.

Η καρδιά του hacking ανάπτυξης είναι η αδιάκοπη εστίαση στην ανάπτυξη ως η μόνη μέτρηση που έχει πραγματικά σημασία. Ο Mark Zuckerberg είχε αυτή τη νοοτροπία ενώ αναπτύσσει το Facebook. Ενώ οι ακριβείς μέθοδοι διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και από τη μία βιομηχανία στην άλλη, ο κοινός παρονομαστής είναι πάντα ανάπτυξη. Οι εταιρείες που έχουν επιτυχώς «παραβιάσει την ανάπτυξη» έχουν συνήθως έναν ιικό βρόχο που είναι φυσικά ενσωματωμένος στη στρατηγική διαδικασία τους. Οι νέοι πελάτες συνήθως ακούνε για το προϊόν ή την υπηρεσία μέσω του δικτύου τους και χρησιμοποιώντας το προϊόν ή την υπηρεσία, το μοιράζονται με τις συνδέσεις τους. Αυτός ο κύκλος ευαισθητοποίησης, χρήσης και κοινής χρήσης μπορεί να οδηγήσει σε εκθετική ανάπτυξη για την εταιρεία.

Η ανάπτυξη hacking πλαισιώνει τη διαδικασία απόκτησης χρηστών μέσω της μεταφοράς “Pirate Funnel” (εν συντομία, οι νέοι χρήστες διασχίζουν μια διοχέτευση 6 σταδίων – ευαισθητοποίηση, απόκτηση, ενεργοποίηση, διατήρηση, έσοδα, παραπομπές), η οποία πήρε το όνομά της από το συντομογραφία των πρώτων έξι γραμμάτων που γράφουν AAARRR. Η ταχεία βελτιστοποίηση αυτής της διαδικασίας είναι ένας βασικός στόχος του hacking ανάπτυξης, καθώς η αποτελεσματικότητα κάθε σταδίου της διοχέτευσης θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών στα πιο πλεονεκτικά στάδια της διοχέτευσης της πληροφορίας

.Το Twitter, το Facebook, το Dropbox, το Pinterest, το YouTube, το Groupon, το Udemy, το Instagram και το Google είναι όλες εταιρείες που χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τεχνικές ανάπτυξης hacking για τη δημιουργία επωνυμιών και τη βελτίωση των κερδών.

Παραδείγματα “Growth Hacks”

Ακολουθούν τα παραδείγματα των hacks ανάπτυξης και είναι οι πιο γνωστές πρακτικές. Συχνά οι άνθρωποι βλέπουν το hacking ανάπτυξης ως απλή επανάληψη αυτών των εφαρμογών, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι «hacks» είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας επαναλαμβανόμενης διαδικασίας hacking ανάπτυξης, την οποία όλοι οι hackers marketers χρησιμοποιούν έναν τρόπο development. Ακολουθούν μερικά από τα πιο διάσημα παραδείγματα hacking ανάπτυξης:

Ένα πρώιμο παράδειγμα “ανάπτυξης hacking” ήταν η συμπερίληψη του Hotmail από το “PS I Love You” με έναν σύνδεσμο για να λάβουν οι άλλοι τη δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία αλληλογραφίας. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν η προσφορά περισσότερου χώρου αποθήκευσης από το Dropbox σε χρήστες που παρέπεμψαν τους φίλους τους.

Η διαδικτυακή ανεξάρτητη εταιρεία διαμονής παγκοσμίως, Airbnb, είναι ένα παράδειγμα ανάπτυξης hacking με τη σύνδεση τεχνολογίας και ευφυΐας. Η Airbnb συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν ουσιαστικά να χαράξουν την κλίμακα Craiglist.org και να πατήσουν τόσο στη βάση χρηστών τους όσο και στον ιστότοπό τους προσθέτοντας αυτοματοποιημένες γεννήτριες καταχώρισης από την Airbnb με τη δυνατότητα που ονομάζεται “Post to Craigslist”.

Συμπέρασμα

Η εμπειρία χρήστη αποτελεί τεράστιο μέρος της επιτυχίας του προϊόντος σας. Γι ‘αυτό εταιρείες όπως η Apple και το Facebook περνούν ώρες συζητώντας γραμματοσειρές, χρώματα και μεγέθη κουμπιών. Ποτέ μην σταματάτε να βελτιώνεστε. Διαφορετικά, η φύση (ή η αγορά σε αυτήν την περίπτωση) θα σας διδάξει αυτό το μάθημα με τον σκληρό τρόπο.

Επομένως, μην ακολουθήσετε απλώς μια προσέγγιση «one and done» στο hacking ανάπτυξης. Αυτό που έρχεται μετά την ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντικό αν θέλετε να δημιουργήσετε μια βιώσιμη επιχείρηση.

Frond Media
Scroll to Top