fbpx

Βελτιώστε την παρουσία σας!

Αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της επιχείρησης σας; τον αριθμό των νέων πελατών και την επισκεψιμότητα ιστότοπων; Τότε θα πρέπει να είστε στα ενεργοί κοινωνικά μέσα δικτύωσης! Διαβάστε το άρθρο μας για την υπηρεσία μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων και δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάπτυξη αναγνωρισιμότητας επωνυμίας (Followers)

Η αύξηση των Followers σας στα κοινωνικά δίκτυα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα σας από στόμα σε στόμα και μέσω των likes και κοινοποιήσεων. Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τους Followers σας με τα σχετικά άτομα που θα τους αφορούν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Θα διασφαλίσουμε ότι οι ακόλουθοί σας ταιριάζουν με τα δημογραφικά στοιχεία, τα ενδιαφέροντα και τις συμπεριφορές των τυπικών πελατών σας.

Δημιουργία σχέσεων (Engagement)

Όταν δημιουργείτε μια ισχυρή σύνδεση μέσω της αφοσίωσης με το κοινό σας, είναι πιο πιθανό να σας επιλέξουν ή να αγοράσουν από εσάς. Θα σας βοηθήσουμε να αυξήσετε την αφοσίωση (επισημάνσεις “μου αρέσει”, σχόλια, κ.λπ.) στις αναρτήσεις κοινωνικών μέσων. Όσο περισσότερη αφοσίωση έχετε, τόσο ισχυρότερη είναι η σύνδεσή σας με το κοινό σας.

Αύξηση της έκθεσης του ιστότοπου σας (Traffic & Conversions)

Η αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου σας θα επηρεάσει άμεσα τους δυνητικούς πελάτες και τις πωλήσεις σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η υπηρεσία συνδυάζεται καλύτερα με τις υπηρεσίες διαφήμισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Advertising), όπου επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη διαφημιστικής καμπάνιας κοινωνικών μέσων που οδηγεί σε υψηλό όγκο επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Για να αυξήσουμε τις μετατροπές, μπορούμε να προσθέσουμε στοχευμένους στόχους κοινωνικών διαφημίσεων για να ενημερωθούν νέοι επισκέπτες που δεν γνώριζαν τον ιστότοπο ή την σελίδα σας.

Τα Social Media στον σημερινό κόσμο

Τα κοινωνικά μέσα έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο από την αρχική τους δημιουργία. Ο αριθμός των χρηστών κοινωνικών μέσων έχει αυξηθεί σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια (που είναι διπλάσιο από το 2015!). Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον 8 διαφορετικούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων – και δεν τους έχουν μόνο, τους χρησιμοποιούν! Μεγάλες πλατφόρμες όπως το Facebook είδαν πάνω από τους μισούς μηνιαίους χρήστες τους να χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Ωστόσο, ο όγκος των ατόμων που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει.

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αλλάξει επίσης! Αρχικά δημιουργήθηκε ως τρόπος για τους φίλους και την οικογένεια να επικοινωνούν και να κοινωνικοποιούνται στο Διαδίκτυο, αλλά έχει αλλάξει πολύ περισσότερο από αυτό.

Στον σημερινό κόσμο η κύρια χρήση παραμένει η αλληλεπίδραση με φίλους και συγγενείς, αλλά είναι επίσης και μια ευκαιρία για επωνυμίες και καταναλωτές που οδηγεί σε σύνδεση. Διαβάστε αυτά τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Το 71% των καταναλωτών που είχαν μια θετική εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια μάρκα ήταν πιθανό να το συστήσουν σε άλλα άτομα και το 21% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από μάρκες που μπορούν να προσεγγίσουν στα κοινωνικά μέσα. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν αρχίσει να διπλασιάζονται ως πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ή και ως σημαντικό εργαλείο στη διοχέτευση μάρκετινγκ για τη δημιουργία συνδέσεων καταναλωτών-υπηρεσιών-προϊόντων.

Τι είναι το Social Media Marketing

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας, τη δημιουργία στοχευμένης ακολούθησης, την αύξηση της επισκεψιμότητας ιστότοπων και, τελικά, την αύξηση των πωλήσεών σας. Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες τους δίνει τη δυνατότητα να καθιερώσουν την επωνυμία τους και την παρουσία τους στο διαδίκτυο σε πλατφόρμες όπου το κοινό τους βρίσκεται ήδη εκεί και αναζητά λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα.

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά καλά, σωστά; Ωστόσο, από πού ξεκινάς; Λοιπόν, μερικές από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό είναι το Facebook, το Instagram, το Twitter, το LinkedIn και το Pinterest.

Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν δύο είδη στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων: η διαχείριση οργανικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι πληρωμένες υπηρεσίες διαφήμισης κοινωνικών μέσων.

Ο τρόπος για να αποφασίσετε καλύτερα πώς θα ακολουθήσετε το σχέδιο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι πρώτα να αποφασίσετε ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι, οι στόχοι μάρκετινγκ και ποιοι θα θέλατε να επιτύχετε από το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.

Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για αυτό παρακάτω.

Πώς μπορεί μια εκστρατεία μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων να βοηθήσει την επιχείρησή μου;

Σκεφτείτε τον αριθμό των ανθρώπων που είπαμε χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τον ρυθμό συνεχόμενης αύξησης των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο διαδύκτιο, είστε υποχρεωμένοι να βρείτε ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού σας σε αυτές τις πλατφόρμες.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας βοηθά να τοποθετείτε στοχευμένο και στρατηγικό περιεχόμενο των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας στα social media ή social διαφημίσεις μπροστά στο κοινό που με την κατάλληλη στόχευση (targeting) είναι σίγουρο ότι θα τους ενδιαφέρει. Αυτό δίνει στην επιχείρησή σας πολύτιμη, εκτεταμένη και στοχευμένη έκθεση στο κοινό.

Όταν αξιοποιείτε αποτελεσματικά το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, μεγιστοποιείτε την προσέγγιση χρηστών, την κατάλληλη επισκεψιμότητα και μετατροπές ιστότοπων. Τι είναι οι μετατροπές;

Οι μετατροπές μπορεί να είναι είτε μια ολοκληρωμένη πώληση, μια ολοκληρωμένη φόρμα δυνητικού πελάτη ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ως πολύτιμη ενέργεια για τον ιστότοπο σας. Συνήθως, οι μετατροπές είναι αυτό που αναφέρεται ως ενέργεια τελικού στόχου που θέλετε να επιτύχετε από τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι στόχοι σας πρώτα, ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να σχεδιάσετε το πρόγραμμα μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους!

Ορίστε έναν αποκλειστικό διαχειριστή λογαριασμού κοινωνικών μέσων στον λογαριασμό σας

Θα σας δοθεί ένας αποκλειστικός διαχειριστής λογαριασμού κοινωνικών μέσων για να αναπτύξετε τη στρατηγική σας και να την εκτελέσετε. Αυτό το άτομο θα μάθει την επιχείρησή σας και θα είναι η κύρια επαφή σας. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον διαχειριστή κοινωνικών μέσων σας καθημερινά μέσω email ή να προγραμματίζετε μια κλήση σε μια κατάλληλη στιγμή και για τους δύο.

Αναπτύξτε μια στρατηγική κοινωνικών μέσων που είναι συγκεκριμένη για την επιχείρησή σας

Το πρώτο βήμα που θα κάνουμε με την εκστρατεία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να πραγματοποιήσουμε έρευνα και να αναπτύξουμε τη στρατηγική σας. Θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ανάλυση, θα αναπτύξουμε το προφίλ ενός αγοραστή και θα καθορίσουμε μια αποτελεσματική στρατηγική περιεχομένου. Θα αναπτύξουμε επίσης διαφημιστικές στρατηγικές και διοχετεύσεις για τις κοινωνικές σας καμπάνιες για να σας δείξουμε τον χάρτη πορείας για την επιτυχία.

Αναπτύξτε ενδιαφέρον περιεχόμενο και δημοσιεύσεις

Μόλις συμφωνήσετε με τη στρατηγική κοινωνικών μέσων που αναπτύσσουμε, θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή. Θα αναπτύξουμε δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων που θα είναι μοναδικές για την επωνυμία σας. Για διασφάλιση ποιότητας, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να προετοιμαστεί σε ένα μηνιαίο ημερολόγιο περιεχομένου. Θα έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε και να εγκρίνετε προτού δημοσιευτεί οτιδήποτε στο προφίλ σας κοινωνικών μέσων.

Βελτιστοποίηση ανάπτυξης και καθημερινή συντήρηση

Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων περιλαμβάνουν καθημερινή διαχείριση και βελτιστοποίηση ανάπτυξης των Social Media accounts. Παρακολουθούμε όλη τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων (σχόλια, μηνύματα και κριτικές) και στοχεύουμε να απαντήσουμε εντός 24 εργάσιμων ωρών. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουμε οργανικές τακτικές (hashtag, follow, διαγωνισμοί κ.λπ.) για να αναπτύξουμε τα κανάλια κοινωνικών μέσων.

Ενημέρωση και επικοινωνία

Ο διαχειριστής κοινωνικών μέσων θα προετοιμάσει μηνιαίες αναφορές για έλεγχο. Θα έχετε επίσης 24/7 πρόσβαση στο λογισμικό αναφοράς για να δείτε την πρόοδο της καμπάνιας σας σε πραγματικό χρόνο. Όσον αφορά τις συναντήσεις, μπορούμε να προγραμματίζουμε εβδομαδιαίες, ανά δύο εβδομάδες ή μηνιαίες συναντήσεις για να συζητήσουμε την πρόοδο.

Είστε έτοιμοι να μεταφέρετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο επόμενο επίπεδο;

Discover more from FROND Media®

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top