fbpx

Το Άβατο η ματωμένη γη

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Καψοκόλη


Περιγραφή

“Σήμερα κλείνω τα πενήντα δύο μου και είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί πραγματικά μιας και, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, έφτασε το τέλος μας. Πεντακόσιες δεκαεφτά χιλιάδες άνθρωποι! Τόσοι επέζησαν από τον φονικότερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε είκοσι χρόνια πριν και δεν ήταν μεταξύ μας… Το μέρος όπου καταφύγαμε αρκετοί από εμάς το ονομάσαμε Άβατο, καθώς πιστεύαμε πως ήταν απλησίαστο ή απρόσιτο. Η κανονική του ονομασία πριν ξεσπάσουν όλα αυτά ήταν Σταθμός 8, ένα λιμάνι της Βοστώνης στην πολιτεία της Μασαχουσέτης.

“Αυτό που θα ήθελα να μείνει στον αναγνώστη κλείνοντας το Άβατο, είναι αυτή η γλυκιά στεναχώρια ότι θα ήθελε να μην είχε τελειώσει ή η σκέψη ότι αυτό το βιβλίο πρέπει να γίνει ταινία ή σειρά.”

2… μ.Χ. Οι εννιά ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του κόσμου καλούνται να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του πλανήτη. Η απόφαση που παίρνουν οδηγεί άθελά τους την ανθρωπότητα στην καταστροφή της. Οι λίγοι που επέζησαν παραμένουν κλεισμένοι σε μια βάση, το Άβατο, και προσπαθούν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να μάθουν γιατί οδηγήθηκαν εκεί, στο τέλος τους. Εκτός από το άγνωστο, μια νέα απειλή εμφανίζεται, ένα νέο «είδος», που θέλει να κυριαρχήσει στη Γη. Ονομάζονται Σκοτεινοί και ήρθαν για να μείνουν και όχι για να συνυπάρξουν.

Ο Αλέξανδρος Καψοκόλης γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Καστέλλα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την υδατοσφαίριση. Διακρίθηκε τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α1, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ το 2020 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα. Από το 2018 εργάζεται ως χειρουργός οφθαλμίατρος στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Το Άβατο: Η ματωμένη γη αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα.

“Το Άβατο είναι φαινομενικά η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας. Το Άβατο είναι αυτό που έχουμε μέσα μας, το κομμάτι που δεν πρέπει να παραβιαστεί, οι σκέψεις μας, οι φόβοι μας, οι αδυναμίες μας κλεισμένες σε ένα ανυπέρβλητο φρούριο.”

“Είμαι βαθιά συνδεδεμένος με το Άβατο, πολλά στοιχεία μου υπάρχουν διάσπαρτα στους ήρωες, μικρά κομμάτια μου τα οποία για να αναγνωρίσει κάποιος πρέπει να με ξέρει πολύ καλά. Σχετικά με την έμπνευση, μπορεί στο Άβατο να υπάρχουν σημεία που ίσως θυμίζουν κάποιες ταινίες, κάποια άλλα βιβλία αλλά στην πραγματικότητα είναι μοναδικό. Είναι η ιστορία που ήθελε να γραφτεί κι εγώ την ζούσα καθημερινά και την κατέγραφα από το 2009”

Κριτικές βιβλίων vivlio-life.gr

Διέκρινα ένα επιστημονικά καταρτισμένο άτομο, με ευαισθησίες για τη ζωή και προβληματισμό για το μέλλον, που έχει διαβάσει βιβλία ανάλογου περιεχομένου. Τον καλωσορίζω στο χώρο της Λογοτεχνίας, εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και να διαβαστεί από πολλούς, λόγω επικαιρότητας. Όσο για τις δύσκολες ώρες των ημερών, είμαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά, γιατί όπως διαβάζουμε στο ΑΒΑΤΟ – ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΓΗ στη σελίδα 241 «ο άνθρωπος τελικά, όταν βρεθεί σε αδιέξοδο, μπορεί ανέλπιστα να τα καταφέρει ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες».

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ – ΝΤΑΝΟΥ


Sponsored by

Scroll to Top