fbpx
Η πανδημία φαίνεται να εκτόξευσε τις πωλήσεις περισσότερο από ποτέ. Λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού, οι online αγορές αυξήθηκαν τόσο πολύ, που η δραστηριότητα στο διαδύκτιο αυξήθηκε τόσο πολύ, ώστε η αγορά να δυσκολεύεται να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών της.
Πάμε να δούμε, γιατί να κάνετε τις αγορές σας από e shop

Στην Ελλάδα οι νέες συνθήκες είχαν εξίσου μεγάλο αντίκτυπο στις αγοραστικές τάσεις των καταναλωτών, οι οποίες σχεδόν τριπλασιάστηκαν (από το 21% των χρηστών του διαδυκτίου που είχαν κάνει μία διαδικτυακή αγορά μέχρι και το τέλος του 2019, στο 51% τον Μάιο του 2020).

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αναφέρει πως πλέον 1 στους 2 χρήστες του internet πραγματοποιεί τακτικά τις αγορές του online σε αντίθεση με το 2019 που ήταν 1 στους 5.

Επιπλέον, 1 στους 2 καταναλωτές ενημερώνεται μέσω διαδικτύου σχετικά με προσφορές και εκπτώσεις, ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κυλιόμενης έρευνας, φαίνεται πως, όσον αφορά τις online αγορές, το τοπίο πρόκειται να είναι εντελώς διαφορετικό μετά την πανδημία.

Eύκολα και άνετα!

Οι online αγορές γίνονται εύκολα από την άνεση του σπιτιού με μερικά κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, το tablet ή το smartphone. Δεν υπάρχει η ανάγκη μετακινήσεων, όλα τα προϊόντα βρίσκονται ακριβώς μπροστά στην οθόνη σας.

Αγορές 24ώρες το 24ωρο

Δεν προλαβαίνετε τα ωράρια των καταστημάτων, δεν σας είναι εύκολη η πρόσβαση λόγω εργασιακών ή οικογενειακών υποχρεώσεων, θέλετε να αγοράσετε κάτι στις 3.00 το πρωΐ; Κανένα πρόβλημα! Tα e shops λειτουργούν 24ώρες το 24ωρο – 365 μέρες τον χρόνο.

Μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων

Η προσφορά των προϊόντων για αγορές μέσω διαδικτύου είναι τόσο μεγάλη, σε βαθμό που θα βρείτε τα πάντα, ακόμη και δυσεύρετα προϊόντα που δεν θα βρίσκατε εύκολα στα φυσικά καταστήματα ή θα έπρεπε να γυρίσετε όλη την αγορά, πράγμα δύσκολο αν όχι αδύνατο. Σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, μάλιστα, θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία από ότι στα φυσικά καταστήματα.

Έρευνα αγοράς

Ψάχνετε να βρείτε το καλύτερο laptop, smartphone ή την καλύτερη φωτογραφική μηχανή; Φόρουμ, σχόλια χρηστών, βίντεο στο Youtube και πολλά reviews θα σας δώσουν μία εικόνα για το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε.

Την καλύτερη τιμή για τα πιο πολλά είδη προϊόντων. Υπάρχουν ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών που θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις την πιο καλή τιμή για αυτό που θέλεις αγοράσεις.

Εκπτώσεις & προσφορές και τις καλύτερες τιμές, υπάρχουν στα online καταστήματα. Θα βρείτε πολλές προσφορές και κουπόνια για εκπτώσεις και δώρα που θα ρίξουν την τελική τιμή αγοράς.

Μπορείτε να βρείτε προσφορές όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τις περιόδους των εκπτώσεων.

Ντρέπεσαι για αυτό που θα αγοράσεις;

Κάποιες φορές θέλεις να αγοράσεις κάτι για το οποίο αισθάνεσαι άβολα. Εκτός από τα αντικείμενα που όλοι καταλάβετε, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προϊόντων που δεν θέλεις να ξέρουν ή να βλέπουν οι άλλοι ότι αγοράζεις. Οι online αγορές λύνουν και αυτό το πρόβλημα!

Πιο πολλοί τρόποι πληρωμής

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πληρωμής στις online αγορές είναι η αντικαταβολή. Πληρώνεις δηλαδή όταν πάρεις το προϊόν στα χέρια σου. Επιπλέον, μπορείς να πληρώσεις με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, pay pal, κατάθεση σε τράπεζα ή ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις, με bitcoins.

Όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσα σε κρυπτογραφημένο περιβάλλον που προσφέρουν είτε οι τράπεζες, είτε άλλοι εγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμής, όπως το γνωστό paypal. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς την παραμικρή εμπλοκή του καταστήματος. Φυσικά μπορείτε πάντα να πληρώσετε με μετρητά (αντικαταβολή) ή μέσω κατάθεσης σε τράπεζα.

Τέλος, λόγω ανταγωνισμού και εύκολης σύγκρισης τιμών και υπηρεσιών, αλλά κυρίως λόγω των μεγάλων οικονομιών κλίμακας που πετυχαίνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και φθηνότερες εγκαταστάσεις, οι διαδικτυακές αγορές είναι αρκετά πιο οικονομικές. Επίσης τα διαδικτυακά καταστήματα βγάζουν συχνά μεγάλες προσφορές ή κάνουν σημαντικές εκπτώσεις.

Παράδοση στο σπίτι με ασφάλεια

Οι αποστολές γίνονται (με υγειονομική ασφάλεια) κυρίως με εταιρίες ταχυμεταφορών (courier) ή και ταχυδρομικά μέσω ΕΛΤΑ. Τα ογκώδη αντικείμενα (κλιματιστικά, λευκές συσκευές κλπ) παραδίδονται συνήθως με μεταφορική εταιρία.

Πολλά καταστήματα προσφέρουν την επιλογή παραλαβής από το κατάστημα (χωρίς έξοδα αποστολής) με την προϋπόθεση να έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την παραγγελία για να γίνει κράτηση των προϊόντων ή αποστολή από την κεντρική αποθήκη.

Επίσης, αρκετά e shops που δεν διαθέτουν φυσικά καταστήματα προσφέρουν παραλαβή από άλλα σημεία (όπως π.χ. καταστήματα courier) με μειωμένα ή και μηδενικά έξοδα αποστολής.

Προστάτεψε τις συναλλαγές σου!

Εγκατάστησε στον υπολογιστή σου μια σουίτα internet security μαζί με τις απαραίτητες ενημερώσεις. Να γνωρίζεις ωστόσο, ότι κανένα πρόγραμμα δεν θα σε προστατέψει 100%, αν κλικάρεις άκριτα σε links που δεν γνωρίζεις, που βρίσκονται σε e-mails, σε ιστοσελίδες ή ανοίγεις οποιοδήποτε πρόγραμμα σου στέλνουν μέσω email, chat κ.ά.

Να ελέγχεις τακτικά την κίνηση των λογαριασμών σου. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσεις κάποια ύποπτη συναλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα ενημερώσεις την τράπεζα σου. Επίσης μπορείς να έχεις μια προπληρωμένη κάρτα που θα την χρησιμοποιείς μόνο για τις ιντερνετικές σου αγορές. Θα έχει μόνο τα χρήματα που χρειάζεσαι για τις online αγορέ σου.

Μην απαντάς σε emails που σου ζητούν να δώσεις προσωπικά στοιχεία και στοιχεία κάρτας. Μία τράπεζα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή ένας Internet Provider δεν θα στείλει ποτέ κάποιο τέτοιο email. Αν δεις κάτι τέτοιο στο ταχυδρομείο σου, είναι κακόβουλη επίθεση.

Σας ευχόμαστε καλό shopping therapy,

στο μεγαλύτερο Mall των αγορών, που λέγεται e shopping!

Discover more from FROND Media®

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top