fbpx

Γιατί χρειάζεται ο ιστότοπος μου υπηρεσίες SEO;

Στόχος είναι η κατάταξη του ιστοτόπου σας, στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο διαδίκτυο

Τι είναι το SEO;

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης (Search Engine Optimization) είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.

Γιατί χρειάζεται ο ιστότοπος μου υπηρεσίες SEO;Στόχος είναι η κατάταξη ενός ιστότοπου στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου, ώστε να αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά ο αριθμός επισκεπτών του. Χωρίζεται σε On Site SEO και Off Site SEO.

On Site SEO

Με τον όρο On Site SEO ή On Page SEO εννοούμε τις διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης της Google.

Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας On Page ή On Site περιέχει πολλές τεχνικές, μερικές από αυτές είναι η βελτιστοποίηση της ταχύτητας, της ασφάλειας και του κώδικα ενός ιστοτόπου.

Off Site SEO

Με τον όρο Off Site SEO ή Off Page SEO αναφερόμαστε στις ενέργειες οικοδόμησης εξωτερικών συνδέσμων (back links) προς έναν ιστότοπο, με σκοπό την κατάταξή του σε υψηλότερες θέσεις στα οργανικά (φυσικά-μη διαφημιστικά) αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης της Google.

Επιλέγοντας έναν συνεργάτη για SEO

Γιατί χρειάζεται ο ιστότοπος μου υπηρεσίες SEO;

Οι επιχειρήσεις που κερδίζουν στην αναζήτηση (Google, Yahoo, κτλ) αποκομίζουν τεράστια οφέλη. Ωστόσο, παρόλο που το SEO είναι τεχνικό, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να δείξει τα πρώτα οργανικά αποτελέσματα στις υψηλότερες αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης. (όποιος σας πει το αντίθετο, αποφεύγει την αλήθεια).
Θα πρέπει να δείξετε την εμπιστοσύνη και την υπομονή σας, στον συνεργάτη σας.

Επικεντρωθείτε στους ανθρώπους

Ένα ποιοτικό Digital Agency, φυσικά δημιουργεί με τεχνικά μέσα. Αλλά οι άνθρωποι και όχι τα τεχνικά μέσα, συνεργάζονται μαζί σας. Το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας μάρκετινγκ των μηχανών αναζήτησης πρέπει να ενδιαφέρεται προσωπικά για την επιτυχία των πελατών της.

Προσαρμοζόμαστε με τις αλλαγές

Το SEO αλλάζει γρήγορα. Υπάρχουν νέες προκλήσεις συνεχώς, από αλλαγές αλγορίθμων έως εντελώς νέες τεχνολογικά πρακτικές. Ένα digital agency που δεν αλλάζει την προσέγγισή του είναι δυστυχώς χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Μια ποιοτική εταιρεία SEO αναβαθμίζεται και προσαρμόζεται στις νέες εξελίξεις και τάσεις.

Επιτυχημένη επικοινωνία και συνεννόηση με τον συνεργάτη σας

Ο αλγόριθμος της Google είναι περίπλοκος. Οι αποφάσεις για την SEO συχνά περιλαμβάνουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επομένως, είναι σημαντικό ο συνεργάτης σας να μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια και διαφάνεια τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σας.

Τεχνική βελτιστοποίηση

Αν δημιουργήσουμε τον ιστότοπό σας, σας διασφαλίζουμε ότι τεχνικά η SEO θα είναι ενσωματωμένη σε όλη την διαδικασία – έλεγχος των wireframes και mockups, ανακατευθύνσεις και όλες τις βελτιστοποιήσεις που χρειάζεται ένας ποιοτικός ιστότοπος.
Εφόσον συνεργαστούμε μαζί σας, θα κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις SEO, από τεχνικές τροποποιήσεις, βελτιστοποιήσεις και νέες σελίδες που θέλετε να προσθέσετε.

Έλεγχος SEO

Ξεκινάμε αξιολογώντας το τρέχον προφίλ του ιστότοπου σας. Εξετάζουμε μετρήσεις όπως την κατάταξη λέξεων–κλειδιών και την οργανική επισκεψιμότητα, θέτοντας μια βάση για τη μέτρηση της απόδοσης σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο διαδύκτιο.
Ο περιεκτικός μας κώδικας διεύθυνσης ελέγχων, η δομή του ιστότοπου και της σελίδας, το περιεχόμενο και το προφίλ, backlink, προσδιορίζουν ευκαιρίες και καθορίζουν ένα σχέδιο για την συνεχή και επιτυχημένη μελλοντική μας συνεργασία.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η έρευνα με λέξεις-κλειδιά μας δίνει ανεκτίμητα δεδομένα σχετικά με τους συγκεκριμένους όρους που χρησιμοποιούν οι χρήστες στην αναζήτηση και την ακριβής μέτρηση των αναζητήσεων για αυτούς τους όρους.
Εξίσου σημαντικό, η έρευνα λέξεων-κλειδιών μας βοηθά να κατανοήσουμε την υποκείμενη πρόθεση αναζήτησης στο διαδίκτυο από τους ενδιαφερόμενους χρήστες. 

Οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν γενικές πληροφορίες, κάνουν έρευνα για ένα προϊόν-υπηρεσία ή είναι έτοιμοι να το αγοράσουν.

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μας βοηθά να συντάξουμε περιεχόμενο για το μέγιστο αποτέλεσμα εμφάνισης της υπηρεσίας σας ή του προϊόντος, στους ανθρώπους που έχουν το ενδιαφέρον και την ανάγκη να το αναζητήσουν και να το προμηθευτούν από εσάς.

Στρατηγική SEO

Είναι υπέροχο να ανακαλύπτετε διορθώσεις που μπορούν να σας δώσουν μια σημαντική αύξηση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, αλλά η πραγματική μας επιτυχία προέρχεται από το να είμαστε οργανικοί (διαφήμιση μέσω αποτελεσμάτων αναζήτησης) συνεργάτες ψηφιακού μάρκετινγκ.


Η στρατηγική μας SEO μπορεί να αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ ή μιας επιλογής για συγκεκριμένα κανάλια (ανάλογα με τις ανάγκες σας). Η στρατηγική θα καθορίσει το στάδιο, καλύπτοντας τις τακτικές που θα εφαρμόσουμε (διαφήμιση επί πληρωμή ή όχι) και τα σημεία αναφοράς που θα βοηθήσουν στη μέτρηση επιτυχίας της διαφημιστικής καμπάνιας σας.

Οργανικό μάρκετινγκ

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον μια ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ αναζήτησης και οργανικού μάρκετινγκ. Το οργανικό μάρκετινγκ μπορείτε να το βρείτε μέσω της αναζήτησης από κοινωνικά μέσα, κριτικές πελατών, ιστότοπους για τους οποίους γίνετε κουβέντα και διαμοιρασμός πληροφοριών (Share buttons).


Ως αποτέλεσμα, η ομάδα σας μπορεί να καλύπτει περιεχόμενο, influencer και ψηφιακό PR. Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στις μηχανές αναζήτησης, αναζητούμε τρόπους και ευκαιρίες για να ενισχύσουμε την επωνυμία σας.

Μέτρηση & Αναφορά

Ενημερώνουμε τακτικά – συνήθως εβδομαδιαία – για όσα έχουμε επιτύχει. Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι το SEO χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει, αλλά με τα εργαλεία μετρήσεων που διαθέτουμε τις συνεχείς βελτιώσεις και τα αποτελέσματα που θα δείχνουν την ανάπτυξη της επωνυμίας σας, θα έχουν μετρήσιμο αντίκτυπο και αποτελέσματα στους επιχειρηματικούς σας στόχους.

 

Dimitris Puntos

Web Dev - Digital Marketer

Scroll to Top