fbpx

Παρά τη γοητεία και την απλότητα των παιχνιδιών και των φορητών συσκευών, oι λάτρεις των video games γνωρίζουν ότι τίποτα δεν ξεπερνά την ποιότητα του παιχνιδιού που μπορείτε να αποκτήσουν με έναν επιτραπέζιο (desktop) υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί μόνο για παιχνίδια. Και σήμερα, είναι απαραίτητη η σωστή επιλογή, του αγοραστή ενός gaming PC να αποκτήσει έναν υπολογιστή με την απαραίτητη ισχύ γραφικών για να οδηγήσει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια σε οθόνη Full HD (1080p) σε υψηλές ρυθμίσεις λεπτομέρειας και ευκρίνειας.

Τα γραφικά, οι επεξεργαστές και η μνήμη υψηλής ισχύος βελτιώνουν τη γραφική λεπτομέρεια (σε αντικείμενα όπως ύφασμα, αντανακλάσεις, μαλλιά), φυσικές αλληλεπιδράσεις (καπνός, χιλιάδες σωματίδια που συγκρούονται) και τη γενική κίνηση σκηνών στα αγαπημένα σας παιχνίδια. Μια πιο ισχυρή κάρτα γραφικών ή μια ταχύτερη CPU, θα βοηθήσει στην μαγευτική gaming πραγματικότητα. Το κόλπο είναι να προσδιορίσετε ποια χαρακτηριστικά hardware θα προτιμήσετε και πόσο.

Το πιο σημαντικό: Σκεφτείτε την κάρτα γραφικών

Τα περισσότερα συστήματα είναι προεγκατεστημένα με μία κάρτα γραφικών μεσαίας ή υψηλής ποιότητας. Τα συστήματα με υψηλότερες τιμές θα έχουν φυσικά καλύτερες κάρτες, καθώς η τιμή αγοράς συνήθως σχετίζεται με την απόδοση των κινούμενων σχεδίων και την οπτική ποιότητα. Η AMD και η Nvidia είναι αυτές οι κάρτες και έρχονται μαζί από τρίτα μέρη, όπως Asus, EVGA, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire και XFX (για να αναφέρουμε μόνο μερικά).

Προσιτές εναλλακτικές λύσεις Nvidia … και μην ξεχάσετε την AMD

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν και κάρτες GTX χαμηλότερης τεχνολογίας που έχουν κατασκευαστεί από την τεχνολογία Turing της Nvidia: τα GeForce GTX 1650, GeForce GTX 1660 και GeForce GTX 1660 Ti. Αυτές οι κάρτες δεν διαθέτουν τους συγκεκριμένους πυρήνες που απαιτούνται για την ανίχνευση ακτίνων προκειμένου να μειωθεί η τιμή. Αυτές οι GPU γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των καρτών Pascal και RTX Turing, που κυμαίνονται περίπου μεταξύ των GTX 1060 και RTX 2060. Εάν ψωνίζετε με έναν πιο περιορισμένο προϋπολογισμό, αξίζει να δείτε τους επιτραπέζιους υπολογιστές με αυτές τις κάρτες. Αναζητήστε επίσης Super παραλλαγές των GTX 1650 και 1660.

Προετοιμασία για 4K Gaming και VR ή μένετε στα 1080p HD

Ένας καλύτερος λόγος για επιλογή γραφικών υψηλών προδιαγραφών είναι η ενεργοποίηση παιχνιδιών 4K και εικονικής πραγματικότητας (VR). Οι οθόνες με ανάλυση 4K (3.840 επί 2.160 pixels) και οι οθόνες ενσωματωμένες στα πιο πρόσφατα ακουστικά VR έχουν πολύ υψηλότερο αριθμό pixel από μια “απλή” οθόνη 1080p HD. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία κάρτα υψηλής ποιότητας για να έχετε μια οθόνη 4K σε ρυθμίσεις κορυφαίας ποιότητας, με παρόμοιες απαιτήσεις για ομαλό παιχνίδι σε headsets VR. Εάν σκοπεύετε να παίξετε παιχνίδια σε ένα πάνελ 4K με ρυθμίσεις λεπτομερειών στο υψηλότερο επίπεδο , θα θελήσετε να δείτε μία από την κορυφαία λύση της Nvidia που είναι κατάλληλη για παιχνίδι 4K , με το RTX 3080 εύκολα τη μοναδική καλύτερη επιλογή.

Η αγορά μιας κάρτας γραφικών για VR είναι ένα διαφορετικό σύνολο θεμάτων, και όχι τόσο απαιτητικό όσο το παιχνίδι 4K σε πρόσφατα παιχνίδια AAA. Τα ακουστικά VR έχουν τις δικές τους απαιτήσεις γραφικών. Αλλά από το HTC και το Oculus, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα GeForce GTX 1060 ή ένα AMD Radeon RX 480 ή Radeon RX 580. Αυτές είναι κάρτες προηγούμενης γενιάς, φυσικά. Ελέγξτε για συγκεκριμένη υποστήριξη και για μια δεδομένη κάρτα Nvidia GeForce Turing / Ampere ή AMD Radeon Navi εάν έχετε καταλήξει εκεί.

Ισχύς του επεξεργαστή: Επιλογή της CPU

Η (παράλληλη καρδιά) σε οποιοδήποτε σύστημα παιχνιδιών με την GPU(κάρτα γραφικών) είναι το κύριο chip επεξεργαστή ή CPU. Ενώ η GPU ειδικεύεται στην ποιότητα γραφικών και σε ορισμένους υπολογισμούς, η CPU φροντίζει όλα τα άλλα και καθορίζει επίσης πόσο ικανός θα είναι ο υπολογιστής σας για απαιτητικές εργασίες που απαιτούν υπολογισμούς χωρίς γραφικά.

Εδώ η AMD και η Intel αγωνίζονται για να δουν ποιος μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη δύναμη στους gamers. Το 2017, η AMD ξεκίνησε εκ νέου τον ανταγωνισμό για την κορυφαία θέση με τους επεξεργαστές Ryzen Threadripper, οι οποίοι διαθέτουν έως 32 πυρήνες και δυνατότητα επεξεργασίας 64 threads ταυτόχρονα. (Ένα καλό παράδειγμα είναι το πρόσφατο Ryzen Threadripper 3970X.) Η Intel παρουσίασε μια νέα σειρά επεξεργαστών Core X-Series, στην οποία το κορυφαίο μοντέλο “Extreme Edition” διαθέτει 18 πυρήνες και 36 threads. Οι τιμές για αυτούς τους επεξεργαστές είναι υψηλές, αν και η μάρκα 10ης γενιάς Core X-Series, η οποία έκανε την διαφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, είχε πολύ μειωμένη τιμολόγηση.

Αξιολόγηση κύριας μνήμης(RAM) και αποθήκευσης(SSDs)

Ένα πράγμα που συχνά παραβλέπεται στα συστήματα παιχνιδιών είναι η RAM. Εφοδιάστε τον υπολογιστή σας με ελάχιστη μνήμη RAM 8 GB και με δυνατότητα επέκτασης για 16 GB. Τα πιο ισχυρά μηχανήματα εκεί έξω θα παρέχουν 32 GB, αν και είναι πολύ αυτή η μνήμη για παιχνίδια (ιδανικό τα 16 GB).

Παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε ένα SSD οποιουδήποτε μεγέθους έως περίπου 4 TB (με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα 8 TB να είναι σχετικά σπάνια και πολύ ακριβή), η αντιστοίχιση ενός μικρού χωρητικότητας 500 GB είναι ένα καλό ελάχιστο όριο. Ο σκληρός δίσκος με δυνατότητα περιστροφής χωρητικότητας (4 TB ή περισσότερο) είναι μια καλή, προσιτή ρύθμιση για gamers που επίσης κατεβάζουν πολλά παιχνίδια και βίντεο από το Διαδίκτυο. Μπορείτε να διατηρήσετε ένα υποσύνολο των αγαπημένων σας παιχνιδιών και εφαρμογών στο μικρότερο SSD, όπου θα επωφεληθείτε από την ταχύτερη φόρτωση και να εγκαταστήσετε το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης σας στον σκληρό σας δίσκο.

Τα τέλεια αξεσουάρ

Μην μείνετε μόνο στα εσωτερικά εξαρτήματα. Μόλις αποκτήσετε την ιδανικό gaming desktop ωστόσο μερικά πρόσθετα μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την εμπειρία σας στο παιχνίδι. Σας συνιστούμε μια κορυφαία οθόνη παιχνιδιών με γρήγορο ρυθμό απόκρισης, καθώς και ένα συμπαγές ακουστικό παιχνιδιού, ώστε να μπορείτε να μιλάτε με τους αντιπάλους σας. Μια οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης μπορεί να απορροφήσει τους υπερβολικούς ρυθμούς καρέ που διαθέτει μια ισχυρή κάρτα βίντεο, για πιο ομαλό παιχνίδι. Η υποστήριξη εντός οθόνης για το Nvidia G-Sync ή το AMD FreeSync, που ταιριάζει με την επωνυμία της κάρτας βίντεο, μπορεί επίσης να εξαλείψει τα αντικείμενα που προκύπτουν από διαφορετικούς ρυθμούς καρέ.

Άνετα πληκτρολόγια, ποντίκια και εξειδικευμένοι ελεγκτές ολοκληρώνουν τις επιλογές σας, αλλά γνωρίζετε ότι πολλές φορές καλό είναι να προτιμάτε να επιλέγετε αυτά τα στοιχεία ξεχωριστά, αντί να περιορίζετε την επιλογή σας σε αυτό που προσφέρει ο κατασκευαστής ενός έτοιμου πακέτου ολοκληρωμένου συστήματος.

Λοιπόν, ποια desktop πρέπει να αγοράσω;

The Best Gaming Desktops for 2021

#1 Corsair One a100

#2 Corsair Vengeance i7200

#3 Lenovo Legion Tower 5i

#4 NZXT BLD Starter PC Plus

#5 Origin PC Chronos (2020)

#6 Dell G5 Gaming Desktop

#7 MSI MEG Trident X (2020)

#8 Alienware Aurora R11

#9 HP Omen 30L

#10 MSI MEG Aegis Ti5

πηγή PCMag


Discover more from FROND Media®

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top