Apple car

Ημερομηνία κυκλοφορίας της Apple, φήμες σχεδιασμού και τιμών

By Lewis Painter
carwow

Η Apple δουλεύει ξεκάθαρα σε κάτι που σχετίζεται με το αυτοκίνητο, αλλά θα είναι αυτόνομο αυτοκίνητο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή απλά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης; Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φημολογούμενο iCar ή το Apple Car

New Apple MacBook Pro with Apple M1 Chip (13-inch, 8GB RAM, 256GB SSD Storage) – Space Gray (Latest Model)

Είναι ένα ανοιχτό μυστικό ότι η Apple έχει μια ομάδα που εργάζεται σε ένα έργο που σχετίζεται με αυτοκίνητο, αλλά όπως και με πολλά από τα έργα της Apple, οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές. Είναι αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο, ή απλά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης; Θα αγοράσει απλώς η Apple έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων ;

Σε αυτό το άρθρο μαζεύουμε όλες τις τελευταίες διαρροές και φήμες σχετικά με το έργο αυτοκινήτων της Apple. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για το τι έχει χαρακτηριστεί ανεπίσημα το iCar και τι συμβαίνει πίσω από το τιμόνι της Apple.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Apple – όπως πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες – εξετάζει πώς η τεχνολογία θα εισέλθει στα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Η εταιρεία ενδιαφέρεται για την τεχνολογία πίσω από αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και άλλες συναρπαστικές εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο, και ένας αναλυτής πιστεύει ότι η Apple είναι πιθανό να φτιάξει τα ίδια τα αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια.

bbc.com
Apple Watch Series 5 (GPS, 44mm) – Silver Aluminum Case with White Sport Band

Το έργο iCar συνεχίζεται στο παρασκήνιο στην Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον Φεβρουάριο του 2015, υπήρχαν θόρυβοι ότι η Apple δούλευε σε ένα αυτοκίνητο που “θα έδινε στην Tesla μια προσπάθεια για τα χρήματά της” αφού ο Business Insider μίλησε με έναν υπάλληλο της Apple με γνώση του θέματος. Αυτό, σε συνδυασμό με τα βλέμματα των αυτοκινήτων που είναι εγγεγραμμένα στην Apple με επενδυμένους αισθητήρες / κάμερες (τα οποία αργότερα αφαιρέθηκαν), έκαναν όλους να μιλούν για τις προοπτικές ενός Apple Car ή του iCar.

Το έργο iCar έχει την κωδική ονομασία Titan, σύμφωνα με το The Wall Street Journal, το οποίο αρχικά δήλωσε ότι υπήρχαν “αρκετές εκατοντάδες” εργαζόμενοι της Apple που εργάζονταν στο έργο.

Μια συνέντευξη του Bloomberg του Ιουνίου του 2017 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook πρότεινε ότι η Apple εργαζόταν σε μια αυτόνομη πλατφόρμα οδήγησης. Αυτό υποστηρίχθηκε τον Νοέμβριο του 2017, όταν δύο επιστήμονες υπολογιστών της Apple δημοσίευσαν έρευνα που προτείνει ένα σύστημα ανίχνευσης 3D που ονομάζεται VoxelNet , το οποίο ανέφεραν ότι θα λειτουργούσε αποτελεσματικά για να βοηθήσει τα αυτόνομα αυτοκίνητα να αποφύγουν συγκρούσεις με πεζούς και ποδηλάτες.

Apple

Τον Μάιο του 2018, προέκυψε ότι η Apple και η VW έπρεπε να συνεργαστούν – όχι σε ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό για πώληση στο κοινό, αλλά σε ένα όχημα χωρίς οδηγό για να μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους από και προς την εργασία.

Μαϊος 2018

Πότε θα ξεκινήσει το Apple iCar;

Φυσικά, μέχρι να δούμε τον Tim Cook στη σκηνή να ανακοινώνει το iCar. Κανείς δεν ξέρει πότε ή εάν κάποιο λογισμικό ή υλικό που σχετίζεται με αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει ποτέ από την Apple. Ένας αναλυτής, λάτρης των φήμων της Apple Television, Gene Munster, προέβλεψε το 2015 ότι το 2020 ήταν το νωρίτερο που πρέπει να περιμένουμε το iCar και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το 2023-2025 είναι πιο ρεαλιστικό, δεδομένου ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνήθως περνούν μεταξύ πέντε και επτά ετών πρίν την τελική ανακοίνωση τους.

Τι λέει ο Tim Cook για το Apple Car

CUPERTINO, CA – SEPTEMBER 12: Tim Cook opens the Apple’s annual product launch, Wednesday, Sept. 12, 2018, at company headquarters in Cupertino, Calif. (Karl Mondon/Digital First Media/The Mercury News via Getty Images)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, κάθισε επίσης με το Bloomberg τον Ιούνιο του 2017 για να συζητήσει την αυτόνομη οδήγηση.

Μιλώντας για το έργο, ο Cook λέει ότι η Apple “εστιάζει σε αυτόνομα συστήματα” και ότι “είναι μια βασική τεχνολογία που βλέπουμε ως πολύ σημαντική. Το βλέπουμε ως τη μητέρα όλων των έργων AI. Είναι πιθανώς ένα από τα πιο δύσκολα Το AI σχεδιάζεται να δουλέψει “.

Ως συνήθως, ο Cook μιλάει με αινίγματα, αλλά αν διαβάσετε τις γραμμές, υπαινίσσεται ότι η Apple μπορεί να έχει κάτι να ανακοινώσει κάπου κάτω από τη γραμμή.

New Apple iPad Air (10.9-inch, Wi-Fi, 64GB) – Space Gray (Latest Model, 4th Generation)

Η Apple προσλαμβάνει βετεράνους και ειδικούς στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι του ενδιαφέροντος της Apple για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο αριθμός των προσλήψεων που πραγματοποιούνται από αυτόν τον τομέα με την πάροδο των ετών.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η εταιρεία προσέλαβε τον Andrew Kim – ανώτερο σχεδιαστή στην Tesla. Έχει επίσης εργαστεί στη Microsoft για το σχεδιασμό των Windows 10 UI των HoloLens και Xbox One S.

Ο Doug Field, ο οποίος ήταν προηγουμένως VP του υλικού Mac, μετακόμισε στη Tesla για να γίνει επικεφαλής μηχανικός οχήματος, επέστρεψε στην Apple τον Αύγουστο 2018

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τον Ιούλιο του 2015 , ο Tim Cook προσέλαβε τον Doug Betts, βετεράνο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Doug Betts έχει 25 χρόνια εμπειρίας στην Nissan και την Toyota. από το 2007 έως το προηγούμενο έτος, ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος της Global Quality στη Fiat Chrysler Automobiles.

Ο ειδικός στην αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε το προφίλ του στο LinkedIn. Περιγράφει την τρέχουσα δουλειά του ως “operasi-Apple Inc.”, η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την υποστήριξη της έκθεσης WSJ. Από την άλλη πλευρά, αυτή η κρυφή δήλωση θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Από τον Φεβρουάριο του 2015, η Apple φαίνεται να προσεγγίζει ήσυχα εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας – όπως ο Paul Furgale, ο Ελβετός ερευνητής που ηγήθηκε του έργου V-Charge στην ανάπτυξη αυτοκινούμενων αυτοκινήτων.

Τον Φεβρουάριο του 2015, μια πηγή του Business Insider ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι της Tesla «πηδούσαν» για να πάνε και να εργαστούν στην Apple. Τα στοιχεία μέσω του LinkedIn υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, με 50 προφίλ υπαλλήλων της Apple που έχουν ιστορικό μηχανικής στην Tesla, κυρίως μέσω πρακτικής άσκησης. Η Apple Insider ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk είπε ότι η Apple προσπαθεί πολύ σκληρά να πάρει τους μηχανικούς της Tesla, προσφέροντάς τους ένα μπόνους υπογραφής 250.000 $ και αύξηση των μισθών κατά 60%.

Apple Magic Keyboard for iPad Air (4th Generation) and iPad Pro 11-inch (2nd Generation) – US English

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2015, οι The Korea Times ανέφεραν ότι η Apple δελεάζει τους ειδικούς τεχνολογίας της Samsung, δηλαδή ειδικούς στην τεχνολογία μπαταριών. Ίσως να δουλεύει σε μπαταρίες για το iPhone, αλλά επίσης, οι αναφορές προτείνουν να δουλεύουν σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία. “Μερικοί από το προσωπικό μας προσλήφθηκαν από την Apple. Τώρα εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Σαν Χοσέ”, ισχυρίστηκε ένας ανώνυμος αξιωματούχος της Samsung, δηλώνοντας ότι η Apple προσφέρει ανταγωνιστικά οφέλη και μεγάλους μισθούς.

Apple και Volkswagen

Τα αυτοκίνητα της Apple χωρίς οδηγό είναι λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα – αλλά όχι με τρόπο που σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε ένα.

Η Apple συνεργάστηκε με τη Volkswagen για να δημιουργήσει ένα όχημα χωρίς οδηγό για να μεταφέρει τους υπαλλήλους της από και προς την εργασία.

Μια έκθεση των New York Times από τον Μάιο του 2018 ισχυρίζεται ότι η Apple υπέγραψε συμφωνία με τη Volkswagen για να μετατρέψει μερικά από τα νέα φορτηγά T6 Transporter της αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτοκινητοβιομηχανίες της Apple για τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το έργο, τα πράγματα είναι «καθυστερημένα και απαιτούν σχεδόν όλη την προσοχή της ομάδας αυτοκινήτων της Apple».

Φαίνεται ότι η VW δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Apple για έναν συνεργάτη. Η Apple, προφανώς, προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες με την BMW και τη Mercedes-Benz στο παρελθόν, «για να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό όχημα αυτο-οδήγησης», σύμφωνα με πηγές της NY Times.

for Apple Watch Screen Protector 44mm SE Series 6/5/4, [2 – Pack] Series 6 Screen Protector, Full Coverage Scratch Resistant Waterproof Screen Film for Apple iWatch 44mm

Τι θα προσφέρει το Apple Car;

Ενώ είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να εντοπίσουμε βασικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου οχήματος της Apple, μια έκθεση από το Business Insider τον Σεπτέμβριο του 2017 μας έδωσε μια ματιά για το τι ήθελαν να προσφέρει το αυτοκίνητο οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο έργο.

Σύμφωνα με την έκθεση , οι μηχανικοί της Apple σκέφτηκαν να παρουσιάσουν:

  • Αυτόματες πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν σιωπηλά
  • Ένα εσωτερικό χωρίς τιμόνι ή πεντάλ (που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι πλήρως αυτόνομο)
  • Εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα ενσωματωμένη σε εσωτερικές οθόνες για ψυχαγωγικούς σκοπούς
  • Σφαιρικοί τροχοί που θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο να οδηγήσει στο πλάι
  • Ανάπτυξη ενός πιο αισθητικά ευχάριστου συστήματος οδήγησης για την αντικατάσταση του αδέξιου συστήματος LiDAR που χρησιμοποιείται από άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτόνομα αυτοκίνητα

Φυσικά, το έργο φέρεται να έχει αλλάξει πορεία έκτοτε, οπότε αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην υλοποιηθούν για αρκετό καιρό, αλλά δεν σημαίνει ότι η Apple δεν θα συνεχίσει να αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο μόλις τελειοποιήσει το ίδιο το σύστημα «CarOS».

Πώς θα μοιάζει το Apple iCar;

Η Apple καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσει τις λεπτομέρειες των προϊόντων της πριν από την κυκλοφορία και δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το iCar. Θα ήταν μια κρύα μέρα στην κόλαση πριν η Apple οδηγήσει το τελικό της προϊόν από την ανακοίνωση!

Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά περιγράφουν τα προϊόντα της Apple ως όμορφα – και πιστεύουμε ότι η Apple θα λανσάρει ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα ερωτευτούν οι άνθρωποι ….

Apple iPhone 11 Pro, 64GB, Midnight Green – Fully Unlocked (Renewed)

Φήμες της Apple iCar: Τιμολόγηση

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί σταθερή τιμολόγηση, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο τελευταίο αυτοκίνητο της Tesla και να υποθέσουμε ότι το iCar θα ήταν παρόμοια τιμή – καθώς οι δύο εταιρείες είναι προφανώς τώρα ανταγωνιστές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μοντέλο S Tesla 2015, το τελευταίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, κοστίζει συνολικά 67.980 £ με το “tech pack”, κάτι που φαντάζουμε ότι ένα iCar θα συνοδεύει ως στάνταρ. Εάν το Tesla είναι το σημείο αναφοράς, τότε το iCar σίγουρα δεν θα είναι φθηνό αλλά θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

sub5zero

https://www.macworld.co.uk/news/apple-car-3425394/


One Reply to “Apple car”

Πείτε μας την γνώμη σας